Ehhez a zöldséges kuszkuszhoz egy kevés szarvasgombaolaj is jól illik

Csak egy gyors zöldségragu, egy nagy bögre kuszkusz és izgalmas, szarvasgombás olaj, és nem egészen fél óra alatt készíthetsz gyors, életmódváltó vacsorát. Ha húst is sütnél mellé, egy-egy adag rozmaringos-fokhagymás báránysült lesz a legtökéletesebb választás.

Szarvasgombaolajjal vagy pestóval teheted még izgalmasabbá.
Szarvasgombaolajjal vagy pestóval teheted még izgalmasabbá.svariophoto

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 ek. szarvasgombaolaj
  • 1 nagy bögre kuszkusz
  • 1.5 bögre forró alaplé
  • 1 darab lila hagyma
  • 1 kisebb darab cukkini
  • 1 nagyobb darab kaliforniai paprika
  • 2 darab paradicsom meghámozva
  • olaj
  • ízlés szerint só, zöld bors, rozmaring
Recept idők

Elkészítés:

Forrázd le a kuszkuszt, és lefedve tedd félre negyedórára. Közben grillezd meg a kevés olajban megforgatott, összevágott zöldségeket, majd fűszerezd mindegyiket, és keverd el egy kevés szarvasgombás olajjal. Ha elkészültek, halmozd a kuszkusz tetejére a zödségeket, és még melegen tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek