Juharszirupos édesburgonya petrezselymes kuszkusszal – egy szelet natúr csirkemell is elég mellé

A juharszirup és az édesburgonya tökéletes páros, de akár egy kevés csili és lime is jól feldobja ezt a klassz fogást, ami annyira izgalmas és finom, hogy nem is kell mellé semmi más, csak egy-egy szelet natúr, grillezett csirkemell.

Egy szelet natúr hús elég mellé.
Egy szelet natúr hús elég mellé.Julia Nagy

Hozzávalók 2 személyre

  • ízlés szerint só, bors, csili
  • 1 bögre kuszkusz
  • 1.5 bögre forró alaplé
  • 2 darab édesburgonya kisebb kockákra vágva
  • 3 ek. olaj
  • 2 ek. juharszirup
  • 1 kisebb csokor petrezselyem apóra vágva
  • néhány csepp lime
Recept idők

Elkészítés:

Puhítsd meg olajban az édesburgonyát fedő alatt, majd ízesítsd sóval, csilivel, juharsziruppal és néhány csepp lime-mal. A kuszkuszt puhítsd meg a forró alaplében lefedve negyedóra alatt, majd forgass össze minden hozzávalót, és langyosan tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek