Fahéjas, paradicsomos csicseriborsó-ragu – ha ünnepek után könnyű ételekben gondolkodsz

Készíts mellé grillezett padlizsánt vagy sült paprikát, tedd fokhagymás marinádba, és tálalj mellé spenótos gnocchit egy kevés parmezánnal, így ezerféle egészséges íz lesz a tányérodon.

Burgonyával is felturbózhatod.
Burgonyával is felturbózhatod.from_my_point_of_view

Hozzávalók 2 személyre

  • 40 deka főtt csicseriborsó
  • 2 deci alaplé
  • 2 ek. paradicsompüré
  • 2 ek. mascarpone
  • 2 db hámozott paradicsom felkockázva
  • 8 deka aszalt paradicsom összevágva
  • 2 ek. fekete olíva
  • ízlés szerint só, bors, oregánó, fahéj
  • 1 tk. barna cukor
  • 1 ek. Worchester-szósz
  • 1 nagyobb szál pasztinák felkockázva
Recept idők

Elkészítés:

Puhítsd meg a  pasztinákot az alaplében, majd forralj össze minden hozzávalót a mascarpone nélkül. 5-10 perc után vedd le a tűzről, és add hozzá a tejszínes krémsajtot is. Ha szükséges, ízesítsd még sóval és borssal, majd friss bazsalikommal, snidlinggel tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek