Csak tálaláskor add hozzá a friss alapanyagokat.vaaseenaa
Hozzávalók 3 személyre
- 1 liter alaplé
- 0.5 bögre quinoa
- 1 bögre lencse
- 1 darab édesburgonya kockákra vágva
- só, bors, kömény, csili, kurkuma, koriander, fahéj
- 2 ek. paradicsompüré
- 3 darab hámozott paradicsom felkockázva
- 1 darab kaliforniai paprika felkockázva
- 1 ek. juharszirup
- 7 deka felkockázott bacon
Elkészítés:
Öblítsd le a quinoát, pirítsd meg egy kissé, majd kétszeres mennyiségű alaplében főzd meg. A bacont süsd meg kissé és tedd félre. A maradék alaplében főzd puhára a lencsét, félidőben az édesburonyát is add hozzá. Ha ezzel megvagy, fűszerezd, ízesítsd és add hozzá a paradicsomot, bacont, quinoát, és csak tálaláskor add hozzá a paprikát és a paradicsomot.