Ha zselésebben és visszafogottabb ízekben szeretnéd, egy kevés extra vízzel és pektinnel teheted kevésbé fűszeressé.baibaz
Hozzávalók
- 3 ek. olaj
- 2 fej lila hagyma apróra vágva
- 40 deka cékla apróra felkockázva
- 15 deka vörös áfonya
- 2 nagy evőkanál narancslekvár
- 1 nagyobb darab bionarancs leve és héja
- 1 ek. puha vaj
- ízlés szerint só, fekete bors, rózsabors, szerecsendió és csillagánizs
- 0.2 deci konyak
- 1 ek. fehérborecet
Elkészítés:
Süsd meg a hagymát az olajon a cukorral és egy kevés sóval. Ha megpuhult, mehet hozzá a cékla és egy kis narancslé, majd fedő alatt kis lángon hagyd szétfőni a céklát a gyümölccsel és a fűszerekkel. Ha szükséges, egy kevés vizet is önts alá. Ha elkészült, kissé törd össze, add hozzá a többi alapanyagot, majd forrald össze még egyszer, és steril üvegekben tálald.