Télen is készíthetsz csatnit, ez a karácsonyi céklás-narancsos változat jól feldobja a sülteket

Nem csak nyáron érdemes belevágnod egy gyors csatni készítésébe, télen is megéri, mert vajas pirítóson, csirkemellszeleteken és akár egzotikus ragukban és salátaöntetek hozzávalójaként is finom lesz.

Ha zselésebben és visszafogottabb ízekben szeretnéd, egy kevés extra vízzel és pektinnel teheted kevésbé fűszeressé.
Ha zselésebben és visszafogottabb ízekben szeretnéd, egy kevés extra vízzel és pektinnel teheted kevésbé fűszeressé.baibaz

Hozzávalók

  • 3 ek. olaj
  • 2 fej lila hagyma apróra vágva
  • 40 deka cékla apróra felkockázva
  • 15 deka vörös áfonya
  • 2 nagy evőkanál narancslekvár
  • 1 nagyobb darab bionarancs leve és héja
  • 1 ek. puha vaj
  • ízlés szerint só, fekete bors, rózsabors, szerecsendió és csillagánizs
  • 0.2 deci konyak
  • 1 ek. fehérborecet
Recept idők

Elkészítés:

Süsd meg a hagymát az olajon a cukorral és egy kevés sóval. Ha megpuhult, mehet hozzá a cékla és egy kis narancslé, majd fedő alatt kis lángon hagyd szétfőni a céklát a gyümölccsel és a fűszerekkel. Ha szükséges, egy kevés vizet is önts alá. Ha elkészült, kissé törd össze, add hozzá a többi alapanyagot, majd forrald össze még egyszer, és steril üvegekben tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek