Sült alma sajttortahangulatban – krémsajttal sajnos minden finomabb

Egy ilyen klassz, egészséges, növényi fogásnak egyáltalán nem árt egy kanálka krémsajt és egy kevés kekszmorzsa. Ha a krémes extrát citromos-vaníliásra készíted, úgy lesz igazán tökéletes a végeredmény.

Egy kis méz is jól illik a tetejére.
Egy kis méz is jól illik a tetejére.IngridsI

Hozzávalók 2 személyre

A tetejére

  • 1 kisebb doboz natúr krémsajt
  • néhány csepp citromlé
  • 2 nagy evőkanál cukor
  • 1 csipet
  • 1 mokkáskanál vaníliakivonat
  • 4 kisebb darab keksz összetörve (a tetejére)

Az almákhoz

  • 4 nagyobb darab alma
  • 0.5 bögre dió
  • 0.5 bögre kekszmorzsa
  • 0.5 bögre cukor
  • 1 mokkáskanál
  • 1 evőkanál puha vaj
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd el alaposan a töltelék hozzávalóit, majd töltsd meg az almákat a keverékkel. Süsd előmelegített sütőben legalább 35 percen át, közben keverd el egymással a sajtkrémet és az ízesítőket. Ha az alma langyosra hűlt, kanalazd a krémet a tetejére, majd a kekszmorzsákkal megszórva tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek