Ez a mézes-mustáros burgonya új szintre emeli a jól ismert köretet

Ez a klassz köret a szárnyasok, a vörös húsok és a halak mellett is remek. Kicsit édeskés és savanykás, aminek nagyon jól áll egy nagy adag frissen tört rózsabors.

Zöld borssal még finomabb.
Zöld borssal még finomabb.Brian Hagiwara

Hozzávalók 2 személyre

  • 70 deka burgonya összevágva
  • olaj a sütéshez
  • 1 evőkanál méz
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 teáskanál vaj
  • ízlés szerint só és fehér bors
  • 1 kis csokor friss petrezselyem összevágva
  • 1 mokkáskanál barna cukor
  • 1 evőkanál mascarpone
Recept idők

Elkészítés:

Süsd meg a burgonyát alacsony lángon, bő, forró olajban. Közben olvaszd fel a vajat, fűszerezd, ízesítsd a szükséges alapanyagokkal, és add hozzá a mézet, mascarponét és a mustárt. Ha elkészült a krumpli, forgasd meg a keverékben, majd a friss petrezselyemmel a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek