Ez a parmezános-krémes paradicsomleves egészen más, mint amit a menzán megismertél

Bár az iskolában tálalt változatnak is rengeteg rajongója van, érdemes adnod egy esélyt az olaszos hangulatú, nem túl édes paradicsomlevesnek is. Ha van otthon friss bazsalikom, abból is szórj a tetejére!

Az olaszos is finom.
Az olaszos is finom.Ross Woodhall

Hozzávalók 2 személyre

  • 5 deci alaplé
  • friss paradicsomkockák és bazsalikom (a tetejére)
  • 1 nagy evőkanál sűrű paradicsompüré
  • 2 deci paradicsomlé
  • 1 csapott evőkanál barna cukor
  • só, oregánó és frissen őrölt bors
  • 2 evőkanál mascarpone
  • 1 deci tejszín
  • 3 evőkanál reszelt parmezán
Recept idők

Elkészítés:

Forrald össze az alaplevet a paradicsomlével, majd vedd le a tűzről, add hozzá a tejszínt, a mascarponét, paradicsompürét, és fűszerezd a levest. Add hozzá a reszelt parmezánt, a paradicsomkockákat (és ha van otthon, szárzellert is), majd szórd meg a tetejét friss bazsalikommal. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek