Buciban és pirítósszeletek között is finom.bhofack2
Hozzávalók 2 személyre
- 2 nagyobb darab édes hamburgerzsömle (vagy kenyérszelet)
- 30 deka darált marhahús
- 1 ek. olívaolaj
- 1 tk. vaj
- 2 evőkanál sült hagymakocka
- 2 darab csemegeuborka felkarikázva
- 2 szelet cheddar sajt
- ízlés szerint salátalevelek, paradicsomkarikák
- 2 kisebb darab jalapeño felkockázva
- 1 tk. paradicsompüré
- ízlés szerint só, bors, csili, római kömény, Worchester-szósz
- 0.5 darab vöröshagyma felkockázva
- 3 ek. ketchup
- 1 tk. mustár
- 1 tk. barna cukor
Elkészítés:
A forró zsiradékok keverékén süsd meg a hagymát és a húst, majd ha kifehéredett, fűszerezd a keveréket. Mehet hozzá a paradicsompüré, mustár, barna cukor, ketchup és a felkockázott jalapeño is.
A bucikat vágd félbe, pirítsd meg a belső oldalaikat, és tedd az alsó részükre a salátát, majd a sajtot. Erre kanalazd a forró ragut, majd utána következhet a többi hozzávaló. Édes hamburgerzsömlével vagy ropogós rozskenyérszeletekkel a legfinomabb.