A burgonyapüré vegán változatban is finom, mutatjuk, hogyan érdemes elkészítened

A burgonyapüré egy nagy adag vajjal és egy kevés tejjel a legfinomabb, de ha vegán változatban dobod össze, akkor sem kell lemondanod a klassz ízekről. Mutatjuk, hogyan sikerülhet a legjobban az állati alapanyagoktól mentes verzió.

Vaj nélkül is lehet finom.
Vaj nélkül is lehet finom.DronG

Hozzávalók 2 személyre

  • 70 deka burgonya
  • 1 deci mandulatej
  • 2 evőkanál vegán vaj vagy olívaolaj
  • só és frissen tört rózsabors
  • 4 gerezd sült fokhagyma (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a burgonyát, majd pucold meg és még melegen törd át alaposan. Add hozzá a tejet és a zsiradékot, majd fűszerezd ízlés szerint. A sült fokhagyma elhagyható belőle, de nem érdemes kispórolnod. Ha egy nagyobb adagot készítesz a sütőben, később szószokban, salátában vagy pirítós tetején is fel tudod használni. 

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek