Maradékmentés trükkösen: mexikói tortillaleves

Mi csípősen szeretjük a legjobban ezt a klassz, mexikói hangulatú levest, ami akkor kerül az asztalra, ha előző napról maradt néhány megsütött, de fel nem használt tortillalap.

Minél fűszeresebb, annál finomabb.
Minél fűszeresebb, annál finomabb.Lew Robertson

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 ek. olívaolaj
  • 0.5 db aprított vöröshagyma
  • 1 db jalapeño apróra vágva
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 20 deka főtt csirkemell felcsíkozva
  • 1 db friss avokádó felkockázva
  • 2 db tortillalap felcsíkozva, ropogósra sütve
  • 10 deka csemegekukorica
  • 10 deka főtt fehérbab
  • 8 deci alaplé
  • 1 nagyobb darab friss, hámozott paradicsom felkockázva
  • ízlés szerint só, bors, csilipor, kömény, oregánó, füstöltpaprika-por
  • 1 nagy evőkanál paradicsompüré
  • 10 deka reszelt cheddar
Recept idők

Elkészítés:

A sajtot, az avokádót, a tortillalapokat és a csirkehúst tedd félre levesbetétnek. 

A hagymákat süsd meg az olajon, majd add hozzá az alaplevet és sorban az összes kimaradt hozzávalót. Adj a keveréknek kis lángon 8-10 percet, majd rendezd el a tetején a húst, az avokádót, a tortillát és a sajtot. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek