Ha csak egy egyszerű levest készítenél, dobd össze ezt a tejszínes-bazsalikomos változatot!

Klassz maradékmentő fogás a zero waste jegyében, amit mindig bevetünk, ha akad otthon néhány jobb sorsra érdemes gyökérzöldség és egy kevés tejszín. Ha van friss bazsalikomod, tálaláskor szórd a tetejére, de választhatsz más fűszert is az őrölt köménytől egészen a tárkonyig.

Krémlevesként és zöldségdarabokkal is finom.
Krémlevesként és zöldségdarabokkal is finom.loudandwicked

Hozzávalók 2 személyre

  • 15 deka cukkini felkockázva
  • 2 deci felmelegített tejszín
  • 15 deka zöldbab
  • 1 kisebb csokor bazsalikom apróra vágva
  • 6 deka kecskesajt
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 3 deci forró alaplé
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 nagy evőkanál mascarpone
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket dobd a forró olajra a fokhagymával együtt, sózd és borsozd, majd fedő alatt kis lángon puhítsd 10 percen át. Ha ezzel megvagy, mehet hozzá az alaplé, és azzal is adj neki még 8-10 percet, majd keverd hozzá a tejszínt és mascarponét, és vedd le a tűzről. Ha szeretnéd, egy turmixban krémlevest is készíthetsz belőle, de a zöldségdarabokkal is nagyon finom. A friss bazsalikommal és a tetejére morzsolt kecskesajttal tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek