Ezt a portugál csípős salátát fűszeres vörös húsok mellett érdemes kipróbálnod

Csípősrajongóként naná, hogy van tippünk egy klassz kis pikáns salátára, amit, ha igazán nyári hangulatot szeretnél, grillezett hal vagy frissen sült tenger gyümölcsei mellett érdemes felszolgálnod.

Egy kevés madársaláta is mehet hozzá.
Egy kevés madársaláta is mehet hozzá.fcafotodigital

Hozzávalók 2 személyre

Az öntethez

  • 1 evőkanál (füstölt) csilipaszta
  • 1 evőkanál méz
  • 2 evőkanál vörösborecet
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint só, bors és oregánó

A salátához

  • 1.5 bögre forró alaplé
  • 1 bögre kuszkusz
  • 15 deka koktélparadicsom
  • 1 csokor újhagyma zöldje
  • 1 darab kígyóuborka
  • 2 evőkanál fekete olíva
  • 1 darab zöld kaliforniai paprika
  • friss koriander
Recept idők

Elkészítés:

A kuszkuszt öntsd fel a forrásban levő alaplével, és lefedve tedd félre negyedórára. Közben aprítsd fel a zöldségeket és dolgozd el egymással az öntet hozzávalóit. Ha a kuszkusz megpuhult, keverd el a zöldségekkel és tedd kis tálkákba az öntetet. Friss korianderrel a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek