Reggelizz úgy, mint a mexikóiak, készíts egy adag migast!

Mexikó különböző területein a migas egy hagyományos reggeli étel, ami kukoricatortilla-csíkokat tartalmaz, amelyeket serpenyőben vagy rácson sütnek ropogósra. Tojást adnak hozzá, így egy rántotta-sült tortilla keveréket állítanak elő. Ez egy klassz maradékmentő fogás, amihez a korábbi étkezésekből megmaradt edzett kukoricatortillákat használják fel.

Klassz maradékmentő fogás.
Klassz maradékmentő fogás.carlosrojas20

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 nagy marék kukoricatortilla csíkokra vágva
  • 2 evőkanál csípős szósz
  • 1 kisebb csokor friss petrezselyem felapírtva
  • 1 nagyobb darab avokádó felszeletelve
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál puha vaj
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 kisebb fej vöröshagyma apróra vágva
  • 6 darab tojás kissé felverve
  • 2 kisebb darab jalapeño paprika összevágva
  • 0.5 darab kaliforniai paprika apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

Süsd ropogósra a tortillákat, közben melegítsd fel a zsiradékokat és dobd rá a hagymát és paprikákat. Néhány perc után mehet hozzá a tojás és az ízesítők, majd ha megsült, keverd el benne a tortillacsíkokat is. Csípős szósszal, friss petrezselyemmel és avokádószeletekkel tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek