A koreai sült csirke egy nagy adag savanyított retekkel a legfinomabb

Ha szereted a csirkét, de már unod rántva, vagy szívesebben készítenéd háziorvosbarát-változatban, mindenképpen dobd össze ezt az egzotikus fogást. Másnaposan klassz szendvicsalap lehet egy nagy salátalevél tetején.

Hozzávalók 2 személyre

Az első lépéshez

  • 60 deka csirkecombfilé kissé összevágva
  • 35 g kukoricaliszt
  • só, bors
  • 0.5 teáskanál sütőpor

A bevonathoz

  • 35 g liszt
  • 35 g zsemlemorzsa
  • 70 g kurkoricaliszt
  • ízlés szerint só, csilipehely, szárított fokhagyma, gyömbér, bors
  • 5 ek. vodka
  • 2 ek. csilipaszta

A mázhoz

  • 70 g csilipaszta
  • 2 ek. szójaszósz
  • 1 ek. rizsborecet
  • 70 g barna cukor
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 ek. friss gyömbér lereszelve
  • 4 tk. szezámolaj
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el a liszet a sütőporral és ízesítsd, majd forgasd meg benne a húst. Keverd el egymással a bevonat hozzvalóit, adj hozzá egy kevés vizet, hogy folyékony, kezelhető állaga legyen, majd bő olajban süsd ki a húsokat. Legvégül a máz hozzávalóit melegítsd össze, és abban is forgasd meg a darabokat. Ha elkészült, szezámmaggal és friss snidlinggel megszórva tálald. 

 

Ezek Észak-Korea kedvenc ételei Ezek Észak-Korea kedvenc ételei

Az idegen hangzású, de itthon is egyre ismertebb ételek mellett például a puliszkát is szeretik.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

És a sajtos-csirkés pitét próbáltad már?

Sós változatban is finomak a piték, ebben ráadásul annyi hagyományos, ismert íz találkozik, hogy a legválogatósabbak is szeretni fogják. Ha így megunod, legközelebb bolognai raguval készítsd.

2021. szeptember3., 10:24

Készítsd a rántott húst kukoricapelyhes panírral, nem fogod megbánni!

Ropogós és isteni lesz a végeredmény, főleg akkor, ha egy pár órára előtte egy szójaszószos-barna cukros, enyhén csilis marinádba teszed a szeleteket. Az édeskés-különleges hús tetején a ropogós kukoricapehely tényleg új szintre emeli a kedvencedet.

2021. november6., 07:04

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Csirke narancsos-mascarponés változatban

Egy kis savanyított tökkel érdemes tálalnod ezt a különlegességet, de ha nincs sok időd, egy gyors saláta mellett is remek lesz. Nálunk rukkola, fehérbab, barack és uborka került a köretnek szánt salátába, amit narancsos-olívaolajas öntettel locsoltunk meg.

2021. szeptember11., 12:52

Töltött őszibarack csirkével és dióval – ha szereted a kéksajtot, abból is adj hozzá!

A csirkemell az egyik legjobban kombinálható húsféle. Ugyanolyan finom csípősen, mint rántva, de gyümölcsraguval és salátában is tökéletes. Próbáltad már barackba tölteni?

2021. november3., 09:20

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek