A koreai sült csirke egy nagy adag savanyított retekkel a legfinomabb

Ha szereted a csirkét, de már unod rántva, vagy szívesebben készítenéd háziorvosbarát-változatban, mindenképpen dobd össze ezt az egzotikus fogást. Másnaposan klassz szendvicsalap lehet egy nagy salátalevél tetején.

Hozzávalók 2 személyre:

Az első lépéshez

  • 60 deka csirkecombfilé kissé összevágva
  • 35 g kukoricaliszt
  • só, bors
  • 0.5 teáskanál sütőpor

A bevonathoz

  • 35 g liszt
  • 35 g zsemlemorzsa
  • 70 g kurkoricaliszt
  • ízlés szerint só, csilipehely, szárított fokhagyma, gyömbér, bors
  • 5 ek. vodka
  • 2 ek. csilipaszta

A mázhoz

  • 70 g csilipaszta
  • 2 ek. szójaszósz
  • 1 ek. rizsborecet
  • 70 g barna cukor
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 ek. friss gyömbér lereszelve
  • 4 tk. szezámolaj
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el a liszet a sütőporral és ízesítsd, majd forgasd meg benne a húst. Keverd el egymással a bevonat hozzvalóit, adj hozzá egy kevés vizet, hogy folyékony, kezelhető állaga legyen, majd bő olajban süsd ki a húsokat. Legvégül a máz hozzávalóit melegítsd össze, és abban is forgasd meg a darabokat. Ha elkészült, szezámmaggal és friss snidlinggel megszórva tálald. 

 

Ezek Észak-Korea kedvenc ételei
Ezek Észak-Korea kedvenc ételei

Az idegen hangzású, de itthon is egyre ismertebb ételek mellett például a puliszkát is szeretik.

Tovább »

Még több recept

Ez a gombapástétom még finomabb, ha aszaltgyümölcs-ragut is készítesz mellé

Amilyen egyszerű, olyan finom ez a gombás pástétom, amibe érdemes egy kevés konyakot is keverned. Pirítóssal és aszalt gyümölcsökkel tökéletes előétel lesz karácsonykor.

november28., 06:04

Imádjuk a vörösáfonya-szószt, és most megmutatjuk, milyen egyszerűen elkészítheted

A tengerentúlon hálaadás és karácsony környékén is feltálalnak belőle egy adagot, és nem is teszik rosszul, mert a legegyszerűbb húsok, fasírtok, húskenyér mellett remek. Inkább az a furcsa, ha nem válik a hétköznapi fogások részévé ez a klassz, pikáns gyümölcsragu, ami akár egy adag krumplipürét és sertésszeletet különlegessé varázsol. Ha találsz friss mentát, tálaláskor abból szórj a tetejére.

november27., 06:04

Dobd fel a napot ezekkel a koreai karfiolszárnyakkal!

Igen, mi is tudjuk, hogy a karfiolnak általában nincs szárnya, ez a fogás a nevét inkább onnan kaphatta, hogy hunyorítva, messziről kissé úgy tűnik, mintha csirkeszárnyakat enne az ember.

október31., 06:04

Mustáros-tejszínes csirke zöldségekkel – csak egy tálba kell beledobálnod a hozzávalókat

Mustár, tejszín, jós sok bors és annyi zöldség, amennyit otthon találsz – ezek után már le is ülhetsz egy jó könyv mellé, mert az előkészítésen kívül nem sok munkád lesz ezzel a fogással.

szeptember30., 06:04

Fokhagymás kefirben pácolt csirkemell – grillezett, csilis nektarinnal a legfinomabb

A csirkehús imádja a gyümölcsöket, ha ilyet készítesz, keverj el bármilyen szezongyümölcsöt mozzarellagolyókkal, és készíts mellé majonézes-szilvalekváros öntetet egy kis olívaolajjal és fűszerekkel. Különleges vacsora lesz, amihez nem kellett vagyonokat költened és több üzletbe elmenned az alapanyagokért.

augusztus28., 06:04

Csirkés-spenótos pásztorpite édesburgonyával és füstölt sajttal

Íme a pásztorpite egy nem hagyományos, de egy kicsit egészségesebb változata.

augusztus19., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.