Még egy köret, amiből főétel is lehet: rozmaringos-paradicsomos burgonya kelkáposztával

Néhány tükörtojással könnyű vega vacsora készül belőle, egy nagy adag citromos-sajtos csirkecomb mellett remek, egészséges köretként tálalhatod. Egy kis adag tzatziki, és kész a görög vacsora.

Friss lila hagymával, színes koktélparadicsomokkal dobhatod fel.
Friss lila hagymával, színes koktélparadicsomokkal dobhatod fel.Michael Watz

Hozzávalók 2 személyre

  • ízlés szerint rozmaring
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 3 evőkanál ketchup
  • 50 deka főtt burgonya felkockázva
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 kisebb fej kelkáposzta felaprítva
  • 20 deka reszelt cheddar sajt
  • 4 darab tojás
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 deci tejszín
  • 1 teáskanál barna cukor
Recept idők

Elkészítés:

A kelkáposztát fűszerezd majoránnával, sóval, borssal, barna cukorral, majd a forró olajon, fedő alatt puhítsd meg a tejszínnel, és ha elkészült, halmozd egy jénaiba. A burgonyát még melegen keverd el a paradicsompürével, ketchuppal, rozmaringgal és sóval, borssal, majd kanalazd a káposzta tetejére. Erre mehet a sajt, majd a tojások, végül a forró sütőben kapjon a keverék 15 percet, amíg a tojás elkészül. Friss lila hagymával, színes koktélparadicsomokkal dobhatod fel. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek