Hideg joghurttal tálald.Deepak Verma
Hozzávalók 4 személyre
- 25 g vaj
- 1 ek. étolaj
- 1 kisebb fej vöröshagyma apróra vágva
- 2 nagyobb gerezd fokhagyma apróra vágva
- 2 közepes darab répa
- 2 darab zellerszár
- 1 darab édesburgonya
- 1 darab alma összevágva
- ízlés szerint currypor, só, bors, friss koriander, garam masala fűszerkeverék
- 1 liter alaplé
- 1 nagy evőkanál paradicsompüré
- 2 ek. mangócsatni
- 100 g joghurt
Elkészítés:
A forró zsiradékok keverékén süsd meg a hagymákat, közben vágd apróra a zöldségeket. 5 perc után öntsd fel az alaplével, majd főzd puhára a zöldségeket a csatnival és paradicsompürével ízesítve. Fűszerezd, majd pürésítsd és öntsd fel annyi vízzel, amennyit igényel. Tálald a hideg joghurttal és friss korianderrel.