Jöhet egy gazdag, fűszeres indiai hangulatú leves vacsorára?

Friss, zöldséges, fűszeres és laktató, garantáltan nem lesz hónap, hogy ne kerüljön nálunk az asztalra. Forrón egy frissen készült csapati és zöldfűszeres-joghurtos mártogatós mellett a legjobb.

Hideg joghurttal tálald.
Hideg joghurttal tálald.Deepak Verma

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 g vaj
  • 1 ek. étolaj
  • 1 kisebb fej vöröshagyma apróra vágva
  • 2 nagyobb gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 2 közepes darab répa
  • 2 darab zellerszár
  • 1 darab édesburgonya
  • 1 darab alma összevágva
  • ízlés szerint currypor, só, bors, friss koriander, garam masala fűszerkeverék
  • 1 liter alaplé
  • 1 nagy evőkanál paradicsompüré
  • 2 ek. mangócsatni
  • 100 g joghurt
Recept idők

Elkészítés:

A forró zsiradékok keverékén süsd meg a hagymákat, közben vágd apróra a zöldségeket. 5 perc után öntsd fel az alaplével, majd főzd puhára a zöldségeket a csatnival és paradicsompürével ízesítve. Fűszerezd, majd pürésítsd és öntsd fel annyi vízzel, amennyit igényel. Tálald a hideg joghurttal és friss korianderrel. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek