Kenyérszeletek tetején is finom.Sarsmis
Hozzávalók
A tökhöz
- 1 darab sütőtök
- 10 deka kecskesajt
- 2 teáskanál méz
- ízlés szerint só és frissen tört rózsabors
- 1 darab gránátalma magjai
- 2 ek. olvasztott vaj
A pestóhoz
- 100 g pisztácia
- 70 g parmezán
- 100 ml olívaolaj
- 1 kis csokor koriander
- 1 kis csokor petrezselyem
- ízlés szerint só, bors, citromlé és csilipor
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
Vágd szeletekre és süsd meg a tököt. A pestóhoz törd össze a pisztáciát egy aprítógépben, majd sorban add hozzá a többi alapanyagot és keverd krémesre. Locsold meg vékonyan vajjal és mézzel, majd sózd és borsozd a tököket. Halmozd a tetejére a pestót, a sajtot és a gránátalmát.