Tipp izgalmas köretekhez: sült tök pisztáciapestóval

Szeretjük a sült krumplit és a zöldségpüréket is, de még jobban szeretjük, ha percek alatt összedobhatunk egy-egy igazán különleges köretet egyszerű és könnyen elérhető alapanyagokból. Ha marad a pestóból, másnap pirítóson remek, de akár salátaöntetet is készíthetsz belőle.

Kenyérszeletek tetején is finom.
Kenyérszeletek tetején is finom.Sarsmis

Hozzávalók

A tökhöz

  • 1 darab sütőtök
  • 10 deka kecskesajt
  • 2 teáskanál méz
  • ízlés szerint só és frissen tört rózsabors
  • 1 darab gránátalma magjai
  • 2 ek. olvasztott vaj

A pestóhoz

  • 100 g pisztácia
  • 70 g parmezán
  • 100 ml olívaolaj
  • 1 kis csokor koriander
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • ízlés szerint só, bors, citromlé és csilipor
  • 1 gerezd fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

Vágd szeletekre és süsd meg a tököt. A pestóhoz törd össze a pisztáciát egy aprítógépben, majd sorban add hozzá a többi alapanyagot és keverd krémesre. Locsold meg vékonyan vajjal és mézzel, majd sózd és borsozd a tököket. Halmozd a tetejére a pestót, a sajtot és a gránátalmát. 

 

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek