Marhaalaplével a legfinomabb.Joff Lee
Hozzávalók 2 személyre
A raguhoz
- 600 g marhalábszár
- 8 deci húsalaplé
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 darab zellerszár
- 2 közepes darab sárgarépa
- 1 nagy ek. paradicsompüré
- 1 ek. balzsamecet
- 1 darab pasztinák
- 30 deka sütőtök
- 10 deka füstölt szalonna
- 1 deci vörösbor
- 2 ek. liszt
A gombócokhoz
- 1 bögre liszt
- ízlés szerint só, friss snidling, petrezselyem és bors
- 1 darab tojássárgája
- 1 tk. olívaolaj
- 1 tk. sütőpor
Elkészítés:
Vágj apróra minden alapanyagot, és egy kevés olajon pirítsd össze a bacont, a lisztben megforgatott húst és a hagymákat. Ha ezzel megvagy, add hozzá a zöldségeket, és sorban az összes alapanyagot. 150 fokos sütőben adj neki 1,5 órát. A gombócok tésztáját keverd el annyi vízzel, amennyitől összeáll, formázd meg, és adj neki fedő alatt még 20-25 percet a ragu tetején.