Ez a marharagu nálunk klassz, zöldséges gombócokkal lett még tartalmasabb

Nemcsak gazdagabb, de finomabb is ez a ragu ezekkel az egyszerűen összedobható gombócokkal, amik segítenek abban, hogy megúszd a köretproblémát. Savanyított céklával, friss, kovásszal készült kenyérrel a legfinomabb.

Marhaalaplével a legfinomabb.
Marhaalaplével a legfinomabb.Joff Lee

Hozzávalók 2 személyre

A raguhoz

  • 600 g marhalábszár
  • 8 deci húsalaplé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 darab zellerszár
  • 2 közepes darab sárgarépa
  • 1 nagy ek. paradicsompüré
  • 1 ek. balzsamecet
  • 1 darab pasztinák
  • 30 deka sütőtök
  • 10 deka füstölt szalonna
  • 1 deci vörösbor
  • 2 ek. liszt

A gombócokhoz

  • 1 bögre liszt
  • ízlés szerint só, friss snidling, petrezselyem és bors
  • 1 darab tojássárgája
  • 1 tk. olívaolaj
  • 1 tk. sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

Vágj apróra minden alapanyagot, és egy kevés olajon pirítsd össze a bacont, a lisztben megforgatott húst és a hagymákat. Ha ezzel megvagy, add hozzá a zöldségeket, és sorban az összes alapanyagot. 150 fokos sütőben adj neki 1,5 órát. A gombócok tésztáját keverd el annyi vízzel, amennyitől összeáll, formázd meg, és adj neki fedő alatt még 20-25 percet a ragu tetején. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek