A szerecsendiót kaporra is cserélheted.Diana Miller
Hozzávalók 2 személyre
A halas réteghez
- 40 deka lazac (vagy ízlés szerint más halfilé felkockázva)
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 szál zellerszár apróra vágva
- 1 ek. vaj
- 1 ek. étolaj
- 1 ek. mustár
- 1.5 deci tejszín
- ízlés szerint zöld bors és só
- 1 tk. liszt
- 25 deka párolt brokkoli
A tetejére
- 1 nagyobb fej karfiol
- 1 deci tejszín
- 1 ek. puha vaj
- ízlés szerint szerecsendió, só és bors
- 1 ek. liszt
Elkészítés:
Vágd szeletekre, majd süsd meg a halat a fokhagymával, brokkolival és a zellerdarabokkal együtt néhány perc alatt, utána add hozzá a mustárral és liszttel elkevert tejszínt. Kevergesd kis lángon, és ha besűrűsödött a ragu, ízesítsd, majd tedd félre.
A karfiolt főzd meg, majd pürésítsd és keverd el a tejszínnel, vajjal és liszttel, és ízesítsd. Halmozd a halat egy hőálló tálba, kanalazd a tetejére a karfiolt és süsd 20 percen át, vagy amíg a teteje megpirul.