Halas pite light változatban – egy egészséges fogás, ami véletlenül finom is

Jó, lássuk be: igazi hősök azok, akik tudnak párolt zöldségen, salátán és száraz csirkemellen élni, kevesebb sót, nulla cukrot fogyasztani a tökéletes testért és egészségért. Mi imádjuk a finomságokat, és nem szívesen mondunk le róluk, inkább egy kicsit okoskodunk, hogy minden, ami egészséges, az nagyon-nagyon finom is legyen végül. Ez a halas fogás épp ilyen, bármelyik egészségmániás ismerősödet nyugodt szívvel megkínálhatod belőle.

A szerecsendiót kaporra is cserélheted.
A szerecsendiót kaporra is cserélheted.Diana Miller

Hozzávalók 2 személyre

A halas réteghez

  • 40 deka lazac (vagy ízlés szerint más halfilé felkockázva)
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 szál zellerszár apróra vágva
  • 1 ek. vaj
  • 1 ek. étolaj
  • 1 ek. mustár
  • 1.5 deci tejszín
  • ízlés szerint zöld bors és só
  • 1 tk. liszt
  • 25 deka párolt brokkoli

A tetejére

  • 1 nagyobb fej karfiol
  • 1 deci tejszín
  • 1 ek. puha vaj
  • ízlés szerint szerecsendió, só és bors
  • 1 ek. liszt
Recept idők

Elkészítés:

Vágd szeletekre, majd süsd meg a halat a fokhagymával, brokkolival és a zellerdarabokkal együtt néhány perc alatt, utána add hozzá a mustárral és liszttel elkevert tejszínt. Kevergesd kis lángon, és ha besűrűsödött a ragu, ízesítsd, majd tedd félre. 

A karfiolt főzd meg, majd pürésítsd és keverd el a tejszínnel, vajjal és liszttel, és ízesítsd. Halmozd a halat egy hőálló tálba, kanalazd a tetejére a karfiolt és süsd 20 percen át, vagy amíg a teteje megpirul.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek