Ez a kínai hangulatú marhahúsos fogás a kedvencünk idén ősszel

Szeretjük, mert nincs vele sok gond, és mert a legválogatósabb családtag is megeszi ezt a narancsos marhahúst, amit tojásos rizzsel tálaltunk és friss zöldfűszerekkel dobtunk fel.

Salátával és tojásos rizzsel is finom.
Salátával és tojásos rizzsel is finom.10'000 Hours

Hozzávalók 2 személyre

  • 450 g bélszín csíkokra vágva
  • 2 nagy ek. szójaszósz
  • 1 ek. rizsbor
  • 1 tk. friss gyömbér lereszelve
  • 2 tk. kukoricaliszt
  • 2 tk. szezámolaj
  • 1 darab bionarancs leve és héja
  • 1 tk barna cukor
  • 1 csipet só és kínai ötfűszerkeverék
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el alaposan a hozzávalókat, majd hagyd benne állni a húst szobahőmérsékleten legalább fél órán át. Hevíts egy wokot forróra, önts bele egy kis (mogyoró)olajat, majd süsd meg benne a húsokat néhány perc alatt. Ha ezzel megvagy, tojásos, sült rizzsel és friss snidlinggel tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek