Garnélával és füstölt halszeletekkel is finom.Janeth Warrick
Hozzávalók 2 személyre
A rizshez
- 1 bögre rizs
- 2 bögre alaplé
- 2 nagyobb darab tojás enyhén felverve
- ízlés szerint só és frissen őrölt bors
- 1 teáskanál puha vaj
- 1 csokor friss petrezselyem és snidling apróra vágva
- 1 kisebb darab csili- vagy kaliforniai paprika apróra vágva
A garélához
- 2 evőkanál étolaj
- 1 nagy bögre tisztított garnélafarok
- ízlés szerint só és bors
- 1 evőkanál füstölt csiliszósz
- 1 teáskanál méz
- 2 evőkanál szójaszósz
Elkészítés:
Keverd el a csiliszószt, a mézet és a szójaszószt, majd a forró olajban, néhány perc alatt megpuhított (szobahőmérsékletű) garnélákat még forrón forgasd meg a keverékben.
A rizst kis lángon főzd meg az alaplében, majd ha elkészült, add hozzá a vajat és a sóval, borssal ízesített tojást. Ha az is megsült, keverd hozzá a paprikát és a zöldfűszereket, majd tálald a tojásos rizst a garnélával a tetején.