Változatok könnyű vacsorára level zsillió: sült rizs tojással és garnélával

Ha van otthon egy is adag garnéla, ezt a fogást érdemes feldobnod vele. Hóvégi változatban a legjobb, ha egy kevés füstölt vagy olajos hallal készíted el.

Garnélával és füstölt halszeletekkel is finom.
Garnélával és füstölt halszeletekkel is finom.Janeth Warrick

Hozzávalók 2 személyre

A rizshez

  • 1 bögre rizs
  • 2 bögre alaplé
  • 2 nagyobb darab tojás enyhén felverve
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • 1 teáskanál puha vaj
  • 1 csokor friss petrezselyem és snidling apróra vágva
  • 1 kisebb darab csili- vagy kaliforniai paprika apróra vágva

A garélához

  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 nagy bögre tisztított garnélafarok
  • ízlés szerint só és bors
  • 1 evőkanál füstölt csiliszósz
  • 1 teáskanál méz
  • 2 evőkanál szójaszósz
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el a csiliszószt, a mézet és a szójaszószt, majd a forró olajban, néhány perc alatt megpuhított (szobahőmérsékletű) garnélákat még forrón forgasd meg a keverékben. 

A rizst kis lángon főzd meg az alaplében, majd ha elkészült, add hozzá a vajat és a sóval, borssal ízesített tojást. Ha az is megsült, keverd hozzá a paprikát és a zöldfűszereket, majd tálald a tojásos rizst a garnélával a tetején. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek