Kukoricás vegán fasírtok – egy nagy adag snidlinges paradicsomsaláta mellett tálald

Ha valami nagyon könnyű fogást ennél, ami mégsem répa és uborka, készítsd el ezeket a kukoricás fasírtokat, amiknek – ha szereted – akár mexikói hangulatot is adhatsz a tetejére halmozott salsával vagy guacamoléval.

Mexikói hangulatban a legfinomabb.
Mexikói hangulatban a legfinomabb.from_my_point_of_view

Hozzávalók 2 személyre

  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 30 deka csemegekukorica
  • vízbe áztatott zsemle kinyomkodva (zöldségalaplét is használhatsz)
  • ízlés szerint só, bors, csilipor
  • néhány szál friss snidling apróra vágva
  • 2 nagy evőkanál csicseriborsóliszt
Recept idők

Elkészítés:

Pürésítsd a kukorica háromnegyedét, majd dolgozd el a hozzávalókat annyi zsemlemorzsával, hogy jól formázható fasírtokat kapj. Forgasd át midnegyiket zsemlemorzsában, majd bő, forró olajban süsd ki a megformázott, jól összenyomkodott fasírtokat. Mentás joghurttal és friss paradicsomsalátával a legfinomabb. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek