Füstös-csípős polenta – grillezett zöldségek mellett remek vegán vacsora

Nem is kell a mellé kínált zöldségekre más, csak egy kevés jó minőségű balzsamecet és frissen tört bors – garantáltan nem maradsz éhes egy ilyen fogás után. Ha a lecsót jobban szereted, azzal is nagyon finom, akár hagyományos, akár csípős, tofus-cukkinis változatban is.

Édesen és sósan is finom.
Édesen és sósan is finom.FotografiaBasica

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 deka kukoricadara
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 1 kis kanál
  • 1 csapott evőkanál (füstölt) paprikapor
  • ízlés szerint füstölt csiliszósz
Recept idők

Elkészítés:

Egy liter vízhez adj egy kis sót, és ha forrni kezd, akkor állandó keverés mellett, folyamatosan adagolva add hozzá a kukoricadarát. Főzd negyedórán át folyamatosan kevergetve, majd ha kész, add hozzá a vajat és az ízesítőket, és hagyd állni egy kicsit.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek