Ez a csirkesaláta most kínai hangulatban készült, nem is bántuk meg

Ez a mézes csirkesaláta egy kis gyömbértől lett igazán keleti hangulatú. Nem is kell mellé más, csak egy kevés párolt rizs és persze a szezámmag a tetejére.

Néhány főtt tojás is jól illik hozzá.
Néhány főtt tojás is jól illik hozzá.LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre

Az öntethez

  • 1 teáskanál friss gyömbér
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • ízlés szerint kínai ötfűszerkeverék és só
  • 3 evőkanál szezámolaj
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 evőkanál ketchup

A salátához

  • 1 kisebb szál répa
  • 40 deka csirkecombfilé
  • 2 evőkanál növényi olaj
  • 2 evőkanál szezámmag a tetejére
  • 1 szál újhagyma
  • 1 kisebb csokor friss koriander
  • 10 deka lila káposzta
  • 1 kisebb darab cukkini
  • ízlés szerint só és bors
Recept idők

Elkészítés:

A húst szeleteld kis darabokra, a zöldségeket vágd vékony csíkokra. Egy wokban forrósíts fel egy kevés olajat, és néhány perc alatt süsd készre a húst. Ha ezzel megvagy, forgasd hozzá a zöldségeket, azokat is puhítsd egy rövid ideig, majd rázd össze az öntet hozzávalóit és forgasd át benne a meleg salátát. Ha elkészültél, pirított szezámmaggal tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek