Próbáld ki a céklahummuszt zöldségekkel, rösztivel és pirítós tetején!

Céklás hummusz sok van, bármelyik változat lehet finom, ám az összes között a legelegánsabb ez a szarvasgombaolajjal készült változat. Vendégvárásra is alkalmas, csak néhány keksz, zellerszár és friss zöldalma kell hozzá.

Szarvasgombaolajjal és fokhagymás olajjal is remek lesz.
Szarvasgombaolajjal és fokhagymás olajjal is remek lesz.zi3000

Hozzávalók

  • 2 kisebb darab főtt cékla
  • 2 evőkanál szarvasgombaolaj (a tetejére)
  • 400 gramm főtt csicseriborsó
  • 4 evőkanál tahini
  • néhány csepp citromlé
  • ízlés szerint só, rózsabors, rozmaring, római kömény
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

Törd egy aprítógépben krémesre az összes hozzávalót, majd tálald a mártogatóst a szarvasgombaolajjal meglocsolva. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek