Vegán gesztenye-vörösbor gravy – szuper húsok mellett és a zöldségek tetején is

Még az angol konyhának is lehet egészséges, vegán változata, erre bizonyíték ez a klassz gravy, amely burgonya, grillezett zöldségek tetején, de sós rétesek és burgonyafánk mellett is klassz íztuning.

Klassz vegán fogások készíthetők vele.
Klassz vegán fogások készíthetők vele.Ryan Benyi Photography

Hozzávalók

  • 170 g főtt gesztenye egy éjszakán át vízben áztatva
  • 80 g sárgarépa
  • 80 g zeller
  • 1 kis darab vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • szegfűszeg, só, bors, borókabogyó, kakukkfű, petrezselyem
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 5 deci víz
  • 5 deci vörösbor
  • 1 evőkanál sörélesztőpehely
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál paradicsompüré
Recept idők

Elkészítés:

Süsd meg a hagymákat az olajon, majd a folyadékokkal kis lángon párold össze a zöldségeket, fűszereket és a gesztenyét legalább 1,5 óra alatt. Ha ezzel megvagy, szűrd le a levet, add hozzá a paradicsompürét és az élesztőpelyhet, majd egy kevés folyadékkal elkevert liszttel sűrítsd be, és fűszerezd, ha még szükséges.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek