Klassz vegán fogások készíthetők vele.Ryan Benyi Photography
Hozzávalók
- 170 g főtt gesztenye egy éjszakán át vízben áztatva
- 80 g sárgarépa
- 80 g zeller
- 1 kis darab vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- szegfűszeg, só, bors, borókabogyó, kakukkfű, petrezselyem
- 2 evőkanál olívaolaj
- 5 deci víz
- 5 deci vörösbor
- 1 evőkanál sörélesztőpehely
- 2 evőkanál liszt
- 1 evőkanál paradicsompüré
Elkészítés:
Süsd meg a hagymákat az olajon, majd a folyadékokkal kis lángon párold össze a zöldségeket, fűszereket és a gesztenyét legalább 1,5 óra alatt. Ha ezzel megvagy, szűrd le a levet, add hozzá a paradicsompürét és az élesztőpelyhet, majd egy kevés folyadékkal elkevert liszttel sűrítsd be, és fűszerezd, ha még szükséges.