Grillzöldségek fetával és kuszkusszal – könnyű, görög hangulatú köret

Ha máris hiányzik a nyár, ezt a klassz köretet próbáld ki néhány szelet mézes-fűszeres halloumi sajt mellett. Ha még izgalmasabbra szeretnéd, egy marék mazsolát is adj a salátához, de akár fekete olívával is tuningolhatod.

Fetával az igazi.
Fetával az igazi.Vladislav Nosick

Hozzávalók 2 személyre

A zöldséghez

  • 2 kisebb darab lila hagyma
  • 2 kisebb darab cukkini vastagon felszeletelve
  • 1 darab padlizsán vastagon felszeletelve
  • 1 darab piros kaliforniai paprika felszeletelve
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só és frissen őrölt bors

A kuszkuszhoz

  • 300 g kuszkusz
  • 300 ml alaplé
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 csokor koriander
  • 1 evőkanál fehér balzsamecet
  • 200 g feta összetörve
  • só és bors
Recept idők

Elkészítés:

Kend be olajjal a besózott, beborsozott zöldségeket, majd süsd még félig ropogósra a szeleteket egy faszenes vagy kontaktgrillben. Vágd mindegyiket falatnyi darabokra.

A kuszkuszt puhítsd meg lefedve a forró alaplében, majd keverd el az ízesítőivel, végül a zöldségekkel. Ha még izgalmasabbra szeretnéd, egy marék mazsolát is adj a salátához.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek