Ez a görög babsaláta bármilyen egyszerű hússzeletből mediterrán fogást kerekít

A bab jóval sokoldalúbb alapanyag annál, hogy csakis levesben végezhesse. Nálunk most egy klassz saláta készült belőle, ami remek akár a beltérben grillezett, natúr hússzeletek mellett is, de talán egy izgalmas mézes-joghurtos pácban készült csirkecomb alatt az igazi.

Néhány falat tojással klassz vega vacsora lesz belőle.
Néhány falat tojással klassz vega vacsora lesz belőle.petekarici

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 ek. olívaolaj
  • 0.5 db lila hagyma apróra vágva
  • 400 g hámozott paradicsom apróra vágva
  • 2 evőkanál méz
  • ízlés szerint só, bors, fahéj, paprika, oregánó
  • 400 g főtt fehérbab
  • 150 g spenót durván összevágva
  • 1 csokor friss petrezselyem apróra vágva
  • fetamorzsa a tetejére
  • 2 ek. zöld olívabogyó
Recept idők

Elkészítés:

Ezt nagyjából félálomban is el tudod készíteni: készíts elő, majd forgass össze minden hozzávalót, és adj a keveréknek néhány órát a hűtőben. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek