Ha előbb ismertük volna az eredeti amaretti receptjét, már biztos, hogy sokkal előrébb járnánk a kettes típusú cukorbetegség felé vezető úton. Hogy ez most jó hír, vagy nem, nehéz eldönteni, ami biztos, hogy ezeket a kis olasz, mandulás kekszeket neked is érdemes kipróbálnod.
Nagyon sokáig elállRs Stock Images
Hozzávalók
- 4
darab
tojásfehérje
- 34
deka
porcukor
- 34
deka
darált mandula
- 30
ml
Amaretto likőr
- Elkészítési idő: 35 perc
- Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítés:
Egy nagy tálban verd keményre a tojásfehérjét. Keverd hozzá a cukrot és a mandulát. Add hozzá az amaretto likőrt, és óvatosan dolgozd össze. Halmozd 2 cm-re egymástól egy sütőpapírra, majd 170 fokon, 15 perc alatt süsd készre.