Torta tenerina – egy kis eperrel vagy fügével még finomabb!

Az olaszok nem csak a tiramisut ismerik, ha édességekről van szó, ez az olasz csokis süti például egy kevésbé ismert, de annál finomabb desszertjük. Nálunk általában epres, de a hozzá használt gyümölcs kérdésében nyugodtan lehetsz kreatív. Savanykás meggyel és édes, szárított fügével is remek lesz.

Friss eperrel tálalva a legfinomabb.
Friss eperrel tálalva a legfinomabb.Angela Kotsell

Hozzávalók

  • 10 deka vaj
  • 20 deka jó minőségű étcsokoládé
  • 1 mokkáskanál
  • 6 deka liszt
  • 3 evőkanál tej
  • 3 darab tojás szétválasztva
  • 15 deka cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásfehérjét verd kemény habbá. Olvaszd fel vízgőz fölött a csokit és a vajat, majd amikor már legalább langyosra hűlt, sorban keverd el benne a többi hozzávalót. Egy kisebb szilikonformában süsd készre, majd hidegen, porcukorral tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek