Az olaszok nem csak a tiramisut ismerik, ha édességekről van szó, ez az olasz csokis süti például egy kevésbé ismert, de annál finomabb desszertjük. Nálunk általában epres, de a hozzá használt gyümölcs kérdésében nyugodtan lehetsz kreatív. Savanykás meggyel és édes, szárított fügével is remek lesz.
Friss eperrel tálalva a legfinomabb.Angela Kotsell
Hozzávalók
- 10
deka
vaj
- 20
deka
jó minőségű étcsokoládé
- 1
mokkáskanál
só
- 6
deka
liszt
- 3
evőkanál
tej
- 3
darab
tojás szétválasztva
- 15
deka
cukor
- Elkészítési idő: 45 perc
- Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítés:
A tojásfehérjét verd kemény habbá. Olvaszd fel vízgőz fölött a csokit és a vajat, majd amikor már legalább langyosra hűlt, sorban keverd el benne a többi hozzávalót. Egy kisebb szilikonformában süsd készre, majd hidegen, porcukorral tálald.