Hozzávalók
- 1 kg friss cékla
- növényi olaj
- 4 ek tengeri só
- 1 ek fekete bors
- 1 ek koriandermag
- 1 ek mustármag
- 10 darab szegfűszeg
- 2 db babérlevél
- 100 g kristálycukor
- 700 ml fehérborecet
Elkészítés:
Kend meg a megtiszított céklát 1-1 evőkanál növényi olajjal, majd külön-külön fóliába csomagold be. Süsd egy tálcán 200 °C hőmérsékleten 1 órán át, vagy amíg meg nem puhul. Hűtsd le, hámozd meg, majd vágd kockákra.
A levének elkészítéséhez a fűszereket tedd egy közepes serpenyőbe. Pirítsd kis lángon, amíg aromás illatuk lesz, majd add hozzá a folyadékokat, öntsd bele az összes ecetet és cukrot, hagyd feloldódni, és forrald fel a levet.
Töltsd a céklát sterilizált üvegekbe, adj mindegyikhez 1 teáskanál durva kristályos tengeri sót, majd önts minegyikre a forró léből.