Ezzel a vegán sült tésztával biztosan jóllaksz

A vegán ételekkel kapcsolatban általában az a kifogás merül fel, hogy nem elég laktatóak, de ez csak azok számára jelenthet akadályt, akik nem tudják, hogy a durumtészta legtöbbször vegán, és nem ismerik ezt a sült tésztát, amiben az összes kedvenc zöldségünk helyet kapott.

Dupla adagban is elkészítheted.
Dupla adagban is elkészítheted.JoeGough

Hozzávalók 2 személyre

A tésztához

  • 3 evőkanál sörélesztőpehely a tálaláshoz
  • 150 g tojásmentes penne
  • 150 g brokkoli kisebb rózsáira szedve
  • 150 g karfiol kisebb rózsáira szedve
  • 3 darab paradicsom meghámozva, apróra vágva
  • 25 g zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál olívaolaj

A szószhoz

  • 40 g liszt
  • 500 ml mandulatej
  • 3 evőkanál sörélesztőpehely
  • ízlés szerint szerecsendió, só, bors
Recept idők

Elkészítés:

Párold meg a brokkolit és a karfiolt, közben főzd meg sós vízben a tésztát. Ha elkészült, keverd el a zöldségekkel. A szószhoz a lisztet dolgozd el egy kevés tejjel, majd add hozzá az egész mennyiséget, és sűrítsd be kis lángon. Fűszerezd, keverd el a tésztával, majd egy szilikontepsiben, a morzsával a tetején süsd készre. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek