A csicseriborsóhoz a datolya és a kesudió is tökéletesen illik

Első hallásra talán furcsa a keveredés, de ha kipróbáltad, meglátod, hogy a mazsolához hasonlóan a datolya is remek a csicseriborsóval.

Még sütni sem kell.
Még sütni sem kell.Sebastian Frank

Hozzávalók

  • 400 gramm főtt csicseriborsó
  • 200 gramm datolya apróra vágva
  • 75 gramm zabpehely
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 150 gramm pirított kesudió összetörve
  • 50 gramm étcsokoládé durvára vágva
  • 1 mokkáskanál
Recept idők

Elkészítés:

Aprítógépben keverd krémesre a csicseriborsót, a sót és a zabot, majd add hozzá a datolyát, a kesudiót és a vaníliakivonatot, és keverd még egy kicsit. Ha a massza elkészült, nyomkodd egy kisebb tepsibe vagy jénaiba, majd a megolvasztott csokival díszítsd a tetejét. Hagyd néhány órán át a hűtőben, majd vágd szeletekre. (Ha édesebben szeretnéd, két nagy kanál porcukrot vagy mézet is adj a keverékhez.)

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek