Ez a fűszeres karfiolsaláta langyosan a legfinomabb

Ne csak rántva és levesnek készítsd a karfiolt, ebben a fűszeres salátában bármelyik natúr hússzelet mellett tökéletes köret lehet belőle.

Egy kevés kurkuma és paprika is jól illik hozzá.
Egy kevés kurkuma és paprika is jól illik hozzá.Richard Stonehouse

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 kisebb fej karfiol rózsáira szedve, megfőzve
  • 400 gramm főtt csicseriborsó (konzerv is lehet)
  • 1 darab gránátalma magjai
  • 1 nagy marék rukkola
  • 1 evőkanál vaj
  • ízlés szerint friss vagy szárított bazsalikom
  • ízlés szerint só és bors, kurkuma és fűszerpaprika

Az öntethez

  • 4 evőkanál majonéz
  • ízlés szerint só, rózsabors
  • 1 evőkanál gránátalmaszirup
  • 0.5 darab biocitrom héja és leve
Recept idők

Elkészítés:

Melegtísd át a forró, bazsalikomos olajban a karfiolt és a csicseriborsót, közben keverd el az öntet hozzávalóit. Ha fűszeresre szeretnéd, adj a zöldségekhez egy kevés kurkumát és fűszerpaprikát is. Ha ezzel megvagy, forgass össze minden szükséges alapanyagot, és tálald mellé az öntetet kis tálkákban. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek