Egy kevés kurkuma és paprika is jól illik hozzá.Richard Stonehouse
Hozzávalók 2 személyre
- 1 kisebb fej karfiol rózsáira szedve, megfőzve
- 400 gramm főtt csicseriborsó (konzerv is lehet)
- 1 darab gránátalma magjai
- 1 nagy marék rukkola
- 1 evőkanál vaj
- ízlés szerint friss vagy szárított bazsalikom
- ízlés szerint só és bors, kurkuma és fűszerpaprika
Az öntethez
- 4 evőkanál majonéz
- ízlés szerint só, rózsabors
- 1 evőkanál gránátalmaszirup
- 0.5 darab biocitrom héja és leve
Elkészítés:
Melegtísd át a forró, bazsalikomos olajban a karfiolt és a csicseriborsót, közben keverd el az öntet hozzávalóit. Ha fűszeresre szeretnéd, adj a zöldségekhez egy kevés kurkumát és fűszerpaprikát is. Ha ezzel megvagy, forgass össze minden szükséges alapanyagot, és tálald mellé az öntetet kis tálkákban.