Egy kevés bacon vagy friss paprika is elfér a tetején.DebbiSmirnoff
Hozzávalók 2 személyre
- 400 gramm hámozott paradicsom (friss és konzerv is lehet)
- 1 darab lila hagyma negyedekre vágva
- 2 nagyobb darab kápia paprika
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 darab fokhagymagerezd
- ízlés szerint só, bors, kakukkfű, bazsalikom
- 10 deka ricotta
- 1 evőkanál vörösborecet
- a tálaláshoz pirított magvak vegyesen
- 1 mokkáskanál barna cukor
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 200 °C hőmérsékletűre, és tedd a paradicsomot, a hagymát és a paprikát egy sütőformába, kicsit olajozd be, és fűszerezd a keveréket. Süsd 25-30 percig, amíg az összes zöldség megpuhul.
Keverj össze midnen hozzávalót egy turmixban, annyi vizet adva hozzá, hogy a kívánt állagú legyen (1-2 deci).
Ha szükséges, melegítsd fel a levest, öntsd két tálba, és kanalazz mindegyikbe egy-egy kanál ricottát, néhány bazsalikomlevelet és a magokat.