Sültpaprika-leves paradicsommal és ricottával

Ez a klassz, egészséges leves nemcsak finom, de a vércukorszintedet sem emeli meg túlságosan. Ha friss bazsalikomot és oregánót is szórsz a tetejére, olasz hangulatú fogást kapsz, ami tökéletes akkor, ha a pizza ízeit idéznéd fel egy kicsit egészségesebb formában.

Egy kevés bacon vagy friss paprika is elfér a tetején.
Egy kevés bacon vagy friss paprika is elfér a tetején.DebbiSmirnoff

Hozzávalók 2 személyre

  • 400 gramm hámozott paradicsom (friss és konzerv is lehet)
  • 1 darab lila hagyma negyedekre vágva
  • 2 nagyobb darab kápia paprika
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 darab fokhagymagerezd
  • ízlés szerint só, bors, kakukkfű, bazsalikom
  • 10 deka ricotta
  • 1 evőkanál vörösborecet
  • a tálaláshoz pirított magvak vegyesen
  • 1 mokkáskanál barna cukor
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 200 °C hőmérsékletűre, és tedd a paradicsomot, a hagymát és a paprikát egy sütőformába, kicsit olajozd be, és fűszerezd a keveréket. Süsd 25-30 percig, amíg az összes zöldség megpuhul. 

Keverj össze midnen hozzávalót egy turmixban, annyi vizet adva hozzá, hogy a kívánt állagú legyen (1-2 deci).

Ha szükséges, melegítsd fel a levest, öntsd két tálba, és kanalazz mindegyikbe egy-egy kanál ricottát, néhány bazsalikomlevelet és a magokat.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek