Csicseriborsó, spenót és lágytojás – ha ma este valami gyorsat és egészségeset szeretnél

Még egy ötlet, ha valami pofonegyszerű vacsorát szeretnél: csak fűszerezd külön és pakold egymás mellé ezt a remek triót, és ha van otthon dió és szarvasgombaolaj, azokból is adj neki. Egy frissen készült rozspirítós mellett gyors és egészséges vacsora lesz belőle.

Főzz belőle egy gyors, fűszeres curryt!
Főzz belőle egy gyors, fűszeres curryt!Mila Bond

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 nagyobb darab tojás
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint római kömény, só, bors, fahéj, currypor, fokhagyma-granulátum, őrölt gyömbér
  • 400 gramm apróra vágott, hámozott paradicsom
  • 400 gramm főtt csicseriborsó
  • 100 ml víz
  • 180 gramm bébispenót
  • 1 kisebb darab vöröshagyma apróra vágva
  • 1 evőkanál paradicsompüré
Recept idők

Elkészítés:

Ehhez a gyors curryhez csak annyit dolgod lesz, hogy olívaolajon megpirítod a hagymát, majd hozzáadod a fűszereket, és (a spenótot kivéve) az összes hozzávalót kis lángon összefőzöd 10 perc alatt. Ha ezzel megvagy, a spenótleveleket is keverd bele, majd a lágyra főzott tojásokkal a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek