Még egy klassz tipp vacsorára: csirkés-gombás pite

Erdei gombákkal a legfinomabb, de igazából bármelyik klasszul illik ehhez a fogáshoz. Igazi maradékmentő étel, amiből nem érdemes kihagynod a hűtőben várakozó, jobb sorsra érdemes zöldség- és sajtcsücsköket sem.

Nyami.
Nyami.Brett Stevens

Hozzávalók

  • 50 gramm vaj
  • 1 darab póréhagyma apróra vágva
  • ízlés szerint só, bors, kakukkfű
  • 1 bögre gombakeverék apróra vágva
  • 6 kisebb darab csirkecombfilé apróra vágva
  • 30 g liszt
  • 0.5 deci fehérbor
  • 200 ml alaplé
  • 100 ml tejszín
  • néhány csepp citromlé
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 darab tojás (a kenéshez)
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsd fel a vajat egy serpenyőben, és süsd a póréhagymát a kakukkfűvel 8 percen át. Add hozzá a gombát, és főzd még 5 percig, majd a csirkét, és addig keverd, amíg a hús meg nem pirul. Szórd rá a lisztet, és kevergesd még 2 percig.

Add hozzá a bort, majd öntsd hozzá az alaplét, a tejszínt és a citromlevet, fűszerezd és párold 10 percig, amíg a csirke meg nem fő. Hagyd kihűlni, majd kanalazd a formába tett pitetésztába, formázd meg a tetején, majd tojással lekenve süsd 35-40 percen át. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek