Hozzávalók
- 1 darab padlizsán
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 darab lila hagyma felkockázva
- 1 közepes darab sárgarépa apróra vágva
- 70 gramm lencse
- 30 gramm vörös lencse
- 400 gramm bab megfőzve
- 3 evőkanál szójaszósz
- 400 gramm apróra vágott, hámozott paradicsom
- 20 gramm étcsokoládé összevágva
- ízlés szerint csilipor, oregánó, kömény, füstölt paprika, koriander, fahéj
- 800 ml zöldségalaplé
- 0.5 darab lime leve és héja
Elkészítés:
Grillezd meg a pradlizsánt egészben, a legjobb, ha faszenes grillen sütöd. Tedd félre egy tányérra hűlni, majd húzd le a héját, és távolítsd el a szárát. Kockázd fel, majd tedd félre.
Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olajat, add hozzá a hagymát és a sárgarépát egy csipet sóval, és alacsony-közepes lángon 15-20 percig pirítsd, amíg a sárgarépa megpuhul.
Hozzáadjuk a padlizsánt, mindkétfajta lencsét, a vesebabot, szójaszószt, paradicsomot, csokoládét, csiliport, oregánót és a többi fűszert. Keverd össze, majd öntsd hozzá az alaplét. Forrald fel, majd kapcsold le nagyon alacsonyra a hőt. Takard le fedővel, és főzd másfél órán keresztül, időnként megkeverve.