Néha jó új ízeket kipróbálni, és ha nem tettük volna, most nem tudnánk, milyen finom lehet egy krémleves kókusztejjel, az édesburgonya mazsolával vagy a karfiol gránátalmával.
H a egy nehezebb húsétel elé van szükséged egy könnyű, sütőtökös levesre, kínáld ezt a változatot.
A karfiol aromája mellé egy kanál gránátalmamag is nagyon jól illik. Simán jó lesz karácsonyi, kímélő levesnek is az ünnep valahányadik napján.
Ebben az édesburgonya-levesben remek a dió, és ha az mégsem tetszik, mazsolás csicseriborsóhoz adj egy kevés fahéjat, és azt kanalazd ki a leves közepéből.
Talán furán hangzik a tök-kókusz kombináció, de adj neki egy esélyt. Még az is lehet, hogy felkerül az állandó őszi étlapra ez a különlegesség is.
Feldobhatod a pasztináklevest egy kis megpirított kenyérszelettel vagy kiflivel, némi szarvasgombaolajjal és szerecsendióval.