Egy adag párolt rizs tökéletes mellé.Nataly Hanin
Hozzávalók 2 személyre
- 50 ml szójaszósz
- 2 evőkanál mirin
- 1 kávéskanál reszelt gyömbér
- 1 evőkanál méz
- 35 deka tofu
- 1 csokor újhagyma összevágva
- 2 teáskanál napraforgóolaj
- 1 teáskanál pirított szezámmag
- 1 közepes darab friss csilipaprika apróra vágva
Elkészítés:
Öntsd a szójaszószt, a mirint, a gyömbért és a mézet egy kis serpenyőbe, és adj hozzá 50 ml vizet. Főzd körülbelül 5 percig, vagy amíg kissé besűrűsödik. Vedd le a tűzről, és tedd félre, majd vágd a tofut vastag szeletekre.
Melegíts fel egy serpenyőt, majd kend meg a tofut és az újhagymát egy kis olajjal. Süsd grillen 4-4 percig minkét oldalát, majd tálald egy adag főtt rizs mellett. Öntsd le a teriyaki mártással, majd díszítsd szezámmaggal és a felszeletelt csilivel.