A tofunak is jól áll a teriyaki hangulat, így lesz a legfinomabb a vega alapanyag

Kicsit édeskés, egzotikus hangulatú lesz a tofu, ami akkor a legjobb, ha van lehetőséged egy faszenes grillen elkészíteni. Süss mellé gyümölcsöket, padlizsánt, és készíts egy paradicsomlekvárt, így akár vendégvárónak is elég fenszi lesz ez a vegetáriánus fogás.

Egy adag párolt rizs tökéletes mellé.
Egy adag párolt rizs tökéletes mellé.Nataly Hanin

Hozzávalók 2 személyre

  • 50 ml szójaszósz
  • 2 evőkanál mirin
  • 1 kávéskanál reszelt gyömbér
  • 1 evőkanál méz
  • 35 deka tofu
  • 1 csokor újhagyma összevágva
  • 2 teáskanál napraforgóolaj
  • 1 teáskanál pirított szezámmag
  • 1 közepes darab friss csilipaprika apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

Öntsd a szójaszószt, a mirint, a gyömbért és a mézet egy kis serpenyőbe, és adj hozzá 50 ml vizet. Főzd körülbelül 5 percig, vagy amíg kissé besűrűsödik. Vedd le a tűzről, és tedd félre, majd vágd a tofut vastag szeletekre.

Melegíts fel egy serpenyőt, majd kend meg a tofut és az újhagymát egy kis olajjal. Süsd grillen 4-4 percig minkét oldalát, majd tálald egy adag főtt rizs mellett. Öntsd le a teriyaki mártással, majd díszítsd szezámmaggal és a felszeletelt csilivel.

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek