Rozmaringos paszternákleves – szarvasgombás krutonnal és aszalt szilvával a legfinomabb

A legjobb, ha van otthon egy kissé száraz kenyérszelet vagy kifli, amit megpiríthatsz és új értelmet adhatsz a létezésének egy kevés szarvasgombaolajjal és szerecsendióval. Ha egy kevés aszalt gyümölcsöt is találsz, azokból is érdemes a levesbe szórnod.

Sokféle levesbetét illik hozzá a gombáktól az aszalt gyümölcsökig.
Sokféle levesbetét illik hozzá a gombáktól az aszalt gyümölcsökig.photohomepage

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 60 deka pasztinák apróra vágva
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 5 deka vaj
  • 50 deka vöröshagyma felkockázva
  • ízlés szerint só, bors, rozmaring
  • 7 deci alaplé
  • 4 deci tejszín
  • 1 mokkáskanál méz
Recept idők

Elkészítés:

200 fokos sütőben süsd meg a kissé beolajozott pasztinákot, majd 20 perc múlva, ha elkészült, vedd ki a sütőből. Közben az olaj másik felében süsd meg a hagymát, majd sorban add hozzá a többi szükséges hozzávalót. Főzd legalább 5 percig, turmixold le, majd fűszerezd ízlés szerint. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek