Vajon ők is mogyorókrémet kanalaznak állva a hűtőből, vagy Piros Arannyal díszített vajas-sonkás zsúrkenyeret lakmároznak? Esetleg összedobnak egy rántottát, sajtos tésztát vagy pattogatott kukoricát?
Vajon mit esznek otthon azok, akik bármilyen finomságot könnyen összedobnak?
Az Insider beszélt néhány Michelin-csillagos séffel, ezúttal azért, hogy megtudja, milyen harapnivalókat szeretnek otthon készíteni. Tippeket is adtak, amelyek segítségével mi is könnyedén összedobhatjuk ezeket az egyszerű falatkákat a saját konyhánkban. Nem kell különleges alapanyagokkal dolgoznunk, és bonyolult technikákra sem lesz szükség, mert a legnagyobb séfek kedvencei kifejezetten egyszerű harapnivalók.
S’mores
David Shim, a manhattani Cote séfje elmondta, hogy szerinte a legjobb s’mores recept a legegyszerűbb is egyben, és akármilyen megszokott is ez az édesség a tengerentúlon, neki ez az egyik kedvence.
Adagonként csak két jó minőségű Graham-kekszre, egy pillecukorra és a kedvenc tejcsokoládénkra van szükség. És ha nincs kéznél tábortűz, akkor sincs gond, a sütőben, alacsony hőfokon épp ugyanazt az eredményt érhetjük el. Először tedd a tejcsokoládét az egyik kekszre, de
nem kell túl sokáig a sütőben tartani, mert a csokoládé könnyen megolvad
– figyelmeztet Shim. Ezek után pirítsd meg a pillecukrot szép karamellás színűre, és tedd közvetlenül a kissé megolvadt csokoládé tetejére. Helyezz még egy réteg Graham-kekszet az egészre, és már kész is.
Házi rizsfalatok
A házi rizsfalatokhoz is csak három összetevőre van szükségünk, amikkel változatos édességeket készíthetnek azok is, akik nem éppen a cukrászat mesterei. „Én személy szerint imádom ezeket a gyerekkoromat idéző harapnivalókat, ráadásul könnyű elkészíteni őket” – magyarázza Shim. A legjobb az egészben az, hogy bárki összeállíthatja kedvenc gabonapelyhével, vagy puffasztott rizzsel, vagy akár vegyesen is.
A falatkák készítéséhez 6 evőkanál vajra, 2 nagy bögre pillecukorra és 6 csésze gabonapehelyre van szükség.
A cikk az ajánló után folytatódik
Megjelent az új Dívány-könyv!
A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!
Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!
hirdetés
Olvaszd fel a vajat egy edényben, és tedd hozzá a mályvacukrot. A legfontosabb az, hogy ne akard túl gyorsan, nagy lángon elkészíteni. Néhány perc után győződj meg róla, hogy a pillecukor megolvadt, majd add hozzá a gabonapelyhet és jól keverd össze, majd bélelj ki egy kisebb tálat sütőpapírral, óvatosan nyomkodd bele a keveréket, és ha kihűlt, vágd kockákra.
Pakora
Ha valami sósra vágyunk, arra is van a séfeknek egy különleges tippje. A pakora indiai bundás, sült zöldség, amit hazájában akár az utcán, akár éttermekben is fogyaszthatunk.
Srijith Gopinathan, a San Franciscó-i Taj Campton Place Restaurant vezető séfje a lapnak elmondta, hogy imádja ezeket a falatkákat, mert nagyon sokféleképpen variálhatók. Alapvetően fűszerezett csicseriborsó-tésztáról van szó, amiben szinte bármit megsüthetünk. A tészta elkészítése sem igényel sok rutint: egy rész rizslisztre és két rész csicseriborsólisztre van szükség, valamint egy csipet szódabikarbónára. Adj hozzá egy kis csiliport és kurkumaport, hogy némi ízt kapjon, majd forgass bele bármit a tésztába, és süsd meg forró olajban.
Zöldséges mártogatós
Ami a zöldséges mártogatósokat illeti, Gopinathan nem a hummusz híve, viszont nagy rajongója a cukkininek, amiből ricotta vagy kecskesajt hozzáadásával készít mártogatóst, és megkeni vele a kenyérszeleteket. De szereti a cukkini és a kelkáposzta keverékét is, amit gyömbérrel, fokhagymával, zöld csilivel és curryvel ízesít. Fogyaszthatjuk pirítóson vagy paradicsommal, esetleg egy darab fokhagymás naannal.
Főtt zöldésgsnack
Suzette Gresham, a San Franciscó-i Acquerello séfje a karantén ideje alatt felszedett néhány kilót, így megtanult zöldségekből alacsony kalóriás snackeket készíteni. Kedvencét elkészíteni nagyon egyszerű: hámozza, felszeleteli és megfőzi a céklát, majd egy kevés fehér balzsamecetet locsol rá – még cukorra vagy olívaolajra sincs hozzá szükség. Suzette szerint tortillában és sajttal a legfinomabb.
Pizzasnack
Lauren DeSteno, az Altamarea Group séfje elmondta: imád „pizzát” sütni lepénykenyéren, de akár tortillalapokat is megpakol pizzafeltétekkel. DeSteno kedvenc házi készítésű pizzájának elkészítéséhez melegítsd elő a sütőt, és kenj vékony paradicsommártást az alapra. Ezután szórd meg a választott fűszerekkel, ami a séf esetében a fokhagyma, oregánó és csili, majd mehet rá a sajt, a kiválasztott feltétek, és jöhet a néhány perces sütés.
Cézársaláta másképp
A séf másik kedvencét dekonstruált Cézársalátának nevezi: gyors és ropogós, néhány perces snack. Csak helyezz néhány rómaisaláta-levelet egy tálra, locsold meg őket cézáröntettel és reszelt parmezán sajttal, majd szórj a tetejére fokhagymás olajban megpirított krutont, és már el is készült az egyszerű saláta.
Salátanyársak
DeSteno szívesen készít salátanyársakat is – ez látványos lehet akkor, ha vendégek érkeznek. Kedvencéhez uborkát, hagymát és szalonnadarabokat szúr fel egy mininyársra néhány koktélparadicsommal, majd kéksajtos öntettel tálalja az egyszerű fogást.
Mi köze a gumiabroncsnak az éttermekhez? Miért borulnak ki úgy a séfek? És kik a titokzatos ellenőrök?
Tovább olvasom