Nektarinnal is finom.Vladislav Chusov
Hozzávalók
A tésztához
- 375 gramm liszt
- 1 evőkanál porcukor
- 225 gramm vaj
- 1 mokkáskanál só
- 1 darab tojás
- 2 evőkanál jéghideg víz
A frangipánhoz
- 20 deka vaj
- 20 deka porcukor
- 2 darab tojás
- 20 deka darált mandula
A tetejére
- 6 darab szilva vékony szeletekre vágva
- ízlés szerint amaretto
Elkészítés:
Az alap hozzávalóit hidegen gyúrd tésztává, majd befóliázva tedd a hűtőbe fél órára.
A frangipánhoz keverd össze a vajat és a cukrot egy tálban, amíg világos és puha nem lesz. A tojásokat egyesével törd egy tálba, majd keverd egyesével a krémhez. Add hozzá az őrölt mandulát, és jól dolgozd el azt is a krémmel.
A tésztát nyomkodd a kis kosárkákba, abba mehet a krém, majd a szilvaszeletek. 180 fokon közel fél óra alatt sül meg a kosárkák méretétől és a tészta vastagságától függően.