Vendégváróként is tökéletesen megállja a helyét ez a szilvás-mandulás kosárka

Itt a szilva szezonja, naná, hogy ezekbe a kosárkákba is jutott belőle. Ha te is összevásárolsz mindenféle likőrt, amik aztán egyre lassabban fogynak a kamrapolcról, vedd elő a mandulásat és locsolj a szilvákhoz egy adagot, mert ebből a sütiből remek ízeket hoz elő az amaretto.

Nektarinnal is finom.
Nektarinnal is finom.Vladislav Chusov

Hozzávalók

A tésztához

  • 375 gramm liszt
  • 1 evőkanál porcukor
  • 225 gramm vaj
  • 1 mokkáskanál
  • 1 darab tojás
  • 2 evőkanál jéghideg víz

A frangipánhoz

  • 20 deka vaj
  • 20 deka porcukor
  • 2 darab tojás
  • 20 deka darált mandula

A tetejére

  • 6 darab szilva vékony szeletekre vágva
  • ízlés szerint amaretto
Recept idők

Elkészítés:

Az alap hozzávalóit hidegen gyúrd tésztává, majd befóliázva tedd a hűtőbe fél órára. 

A frangipánhoz keverd össze a vajat és a cukrot egy tálban, amíg világos és puha nem lesz. A tojásokat egyesével törd egy tálba, majd keverd egyesével a krémhez. Add hozzá az őrölt mandulát, és jól dolgozd el azt is a krémmel. 

A tésztát nyomkodd a kis kosárkákba, abba mehet a krém, majd a szilvaszeletek. 180 fokon közel fél óra alatt sül meg a kosárkák méretétől és a tészta vastagságától függően. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek