Ezt a német almás sütit kezdőként is simán bevállalhatod

Ha van otthon pár olyan alma, amely már nem teljesen ép, akkor lépnek színre a sütik, kompótok, almaszószok és gyümölcsös-majonézes saláták, amikben klasszul elférnek a nem éppen tökéletesre faragott darabok is.

Tejszínhabbal az igazi.
Tejszínhabbal az igazi.annata78

Hozzávalók

  • 2 darab alma meghámozva, vékony gerezdekre vágva
  • 2 evőkanál citromlé
  • 125 gramm puha vaj
  • 1 mokkáskanál
  • 15 deka porcukor
  • 3 darab tojás, enyhén felverve
  • 225 gramm liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 5 evőkanál tejszín
  • a tetejére fahéjas cukor
Recept idők

Elkészítés:

Kend meg az almákat a citromlével, majd szórj egy kevés lisztet egy tortaformába, és rendezd arra az almaszeleteket. A tészta száraz és folyékony hozzávalóit dolgozd el egymással, majd forgasd össze a két keveréket. Öntsd óvatosan az almaszeletekre, és 170 fokon süsd tűpróbáig. A végén fahéjas cukorral és tejszínhabbal tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek