Cukkinis-kecskesajtos pasta primavera – egy főre is könnyen összedobható

Akkor a legjobb ilyet készíteni, ha épp maradt egy-egy kis adag zöldség a hűtőben, amit már nagyon esedékes lenne elhasználni. A szebb részeit add ehhez a tésztához, a kevésbé vállalhatóakból dobj össze egy zöldségalaplevet – a mártásoknál, krémleveseknél szuper hasznát veszed majd.

Jó sok zöldséggel a legfinomabb.
Jó sok zöldséggel a legfinomabb.boblin

Hozzávalók 1 személyre

  • 1 bögre bármilyen száraztészta
  • 0.5 darab cukkini felkockázva
  • 5 deka kecskesajt
  • ízlés szerint só, bors, zsálya
  • 1 kis csokor snidling apróra vágva
  • 1 teáskanál puha vaj
  • 15 deka brokkoli rózsáira szedve
  • 10 deka zöldbab
  • 1 nagyobb darab friss paradicsom meghámozva, felkockázva
  • 1 evőkanál balzsamecet
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a tésztát lobogó, sós vízben, közben párold meg a brokkolit, cukkinit és a zöldbabot. A paradicsomot keverd el a balzsamecettel, sózd és borsozd, majd, ha a tészta elkészült, add hozzá a vajat, és sorban az összes hozzávalót. A tetejére morzsolj kecskesajtot és szórd meg a snidlinggel is. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek