Imádni fogod: afrikai kókuszos-fűszeres pite

Afrikai hangulatban készülnek e heti receptjeink, amelyek között ez a kókuszos pite az egyik legegyszerűbb, mégis legfinomabb fogás. Nem is kellenek hozzá egzotikus alapanyagok, elég egy kis idő és nyitottság egy kissé fűszeres édességre.

Narancslikőrrel ízesített tejszínhabbal tálald.
Narancslikőrrel ízesített tejszínhabbal tálald.LauriPatterson

Hozzávalók

A tésztához

  • 20 deka liszt
  • 10 deka vaj
  • 5 deka porcukor
  • 0.5 darab biocitrom héja
  • 1 mokkáskanál
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 darab tojássárgája
  • 2 nagy evőkanál víz

A töltelékhez

  • 2 deci víz
  • 20 deka cukor
  • 15 deka kókuszreszelék
  • 8 deka vaj
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 darab tojás
  • 1 darab tojássárgája
  • ízlés szerint gyömbér, kardamom, koriander, szerecsendió
  • 1 mokkáskanál
Recept idők

Elkészítés:

A tászta hozzávalóit gyúrd össze rugalmas tésztává, nyomkodd egy kerek forma vagy akár jénai aljára, majd hűtsd még egy keveset sütés előtt. 

A töltelékhez a vízből és cukorból főzz szirupot, majd ha elkészült, a tojáson kívül dolgozz el benne minden hozzávalót. Ha kihűlt, add hozzá a tojást is, majd az egész mehet a piteformába és a sütőbe legalább 35 percre. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek