Narancslikőrrel ízesített tejszínhabbal tálald.LauriPatterson
Hozzávalók
A tésztához
- 20 deka liszt
- 10 deka vaj
- 5 deka porcukor
- 0.5 darab biocitrom héja
- 1 mokkáskanál só
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 darab tojássárgája
- 2 nagy evőkanál víz
A töltelékhez
- 2 deci víz
- 20 deka cukor
- 15 deka kókuszreszelék
- 8 deka vaj
- 2 evőkanál citromlé
- 1 darab tojás
- 1 darab tojássárgája
- ízlés szerint gyömbér, kardamom, koriander, szerecsendió
- 1 mokkáskanál só
Elkészítés:
A tászta hozzávalóit gyúrd össze rugalmas tésztává, nyomkodd egy kerek forma vagy akár jénai aljára, majd hűtsd még egy keveset sütés előtt.
A töltelékhez a vízből és cukorból főzz szirupot, majd ha elkészült, a tojáson kívül dolgozz el benne minden hozzávalót. Ha kihűlt, add hozzá a tojást is, majd az egész mehet a piteformába és a sütőbe legalább 35 percre.