Afrikai földimogyoró-leves – ha te is imádod a megúszós különlegességeket

Nincs is jobb hétvégén, mint egy adag húsleves, míg hétköznap talán a krémlevesek praktikusabbak. Ha pedig épp egyikhez sincs kedved, ezt az afrikai hangulatú finomságot próbáld ki!

Hozzávalók 2 személyre

  • ízlés szerint só, bors, gyömbér, koriander
  • 8 deci alaplé
  • 2 nagy evőkanál mogyoróvaj
  • 10 deka földimogyoró
  • 1 mokkáskanál barna cukor
  • 10 deka kelkáposzta csíkokra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma összetörve
  • 10 deka rizs
  • 1 nagyobb darab paradicsom meghámozva, apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

A rizst főzd puhára és tedd félre. Az alaplében puhítsd meg az összes alapanyagot a paradicsomokon kívül 10 perc alatt. Ha elkészült, a rizzsel és a friss paradicsomokkal tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek