Körte-cukkini csatni – csak dobálj bele mindent, és szinte magától elkészül

A jó csatniban van egy kevés zöldség, egy édeskés hozzávaló a sós ízek mellett és egy kis savanykás aroma, na és persze néhány egymással klasszul összeillő fűszer. Nálunk ezúttal tárkonnyal készült a grillsajtok és vajas pirítósok legjobb barátja.

A pirított, sós tökmag is szuper mellette.
A pirított, sós tökmag is szuper mellette.Solnuha

Hozzávalók

  • 1 teáskanál szárított tárkony
  • ízlés szerint só és frissen tört rózsabors
  • 1 kisebb darab cukkini apróra felkockázva
  • 3 darab körte apróra felkockázva, kissé előfőzve
  • 2 evőkanál fehérborecet
  • 0.5 darab biocitrom leve és héja
  • 1 nagyobb vöröshagyma apróra vágva
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 nagy evőkanál puha vaj
  • 1 kis marék mazsola
  • 3 kisebb darab friss jalapeno paprika apróra vágva (elhagyható)
  • 1 deci fehérbor
Recept idők

Elkészítés:

Készíts a cukorból karamellt, add hozzá a vajat, majd sorban a zöldégeket is puhítsd meg a keverékben. (Ha úgy látod, hogy szükséges, egy kevés alaplevet is önts alá.) Fűszerezd a többi hozzávalóval, majd hagyd besűrűsödni, és végül töltsd üvegekbe. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek