A zöld bors, a rózsabors vagy 1-2 darab füge sem extrém költséges alapanyagok, mégis klasszul feldobják a fogásokat, ahogy az is, ha van kedved egy kicsit több munkát belefektetni a végeredménybe, és mondjuk házilag készült tojáshabot készíteni a desszertekre, vagy frissen főtt, gyúrt tésztát tálalni a vendégeknek.
Ezen a héten olyan recepteket gyűjtöttünk, amik elég menők ahhoz, hogy akár a vendégek előtt is bevállald, mégsem terheli meg a konyhapénzt a hó végén sem túlságosan.
Ehhez a leveshez négy főre elég egy doboz gomba, egy tejszínhab és egy nagy kanál szilvalekvár.
A fügés tésztához az egyetlen költséges hozzávalóból nagyon kevés kell, és a tésztát sem muszáj megvenned, gyúrni is lehet. Fügéből sem kell több háromnál, és onnan már csak egy kevés méz és zsálya kell a tökéletes végeredményhez.
A cikk az ajánló után folytatódik
Megjelent az új Dívány-könyv!
A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!
Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!
hirdetés
A napon szárított sonka van olyan aromás, hogy 4 főre is elég belőle 7-10 deka, hogy feldobja a házi gnocchikat. Tök helyett burgonyával vagy batátával is készítheted, mindenképpen költségkímélő négyfős vacsora lesz a végeredmény.
A legegyszerűbb, grillezett csirke- vagy sajtszeleteket is jól kíséri egy ilyen különleges saláta, amiben az egyetlen újdonság az aromás édeskömény.
Ahogy a majonézes burgonyasaláta mellett is finom a gránátalma, a belőle készült leves tetején is klassz ez a finom, savanykás hozzávaló.